Meteen naar de inhoud

Nellcor Npb 290 Pulseoximeter

De Nellcor NPB-290 pulsoximeter is bedoeld voor een continue, niet-invasieve meting van de functionele zuurstofsaturatie van de arteriële hemoglobine (SpO2) en de pulsfrequentie (gemeten door de SpO2-sensor).

Extra informatie

Operating temperature:

5 tot 40°C

Power Supply:

200–240 VAC

requency:

50 / 60 Hz

Weight:

2.5 kg

De monitor is bedoeld voor gebruik bij volwassenen, kinderen en neonaten in alle soorten instellingen voor gezondheidszorg en in de thuissituatie. Hij kan ook in mobiele omgevingen worden gebruikt als hij functioneert op de interne batterij.

De NPB-290 maakt gebruik van pulsoximetrie om de functionele zuurstofsaturatie van het arteriële bloed te meten. Bij pulsoxi- metrie wordt een sensor aangebracht op een pulserend arterieel vaatbed zoals een vinger of een teen. De sensor bevat een dubbele lichtbron en een fotodetector.

Bot, weefsel, pigment en veneus bloed absorberen gewoonlijk een constante hoeveelheid licht in de loop van de tijd. Het arteriële vaatbed pulseert en absorbeert variabele hoeveelheden licht tijdens de pulsaties. De verhouding van het geabsorbeerde licht wordt vertaald in een functionele zuurstofsturatiemeting (SpO2).